2008-01-26

The seal

Sinnesslöa snubbar med Norrland Guld-mössor sjunger med i Ledin-medleyn, de står upp och viftar med knutna nävar. "Sensuella Isabella, jag snurrar runt ditt finger". Två tonårsbrudar med powerpattar dansar som brat-pack-gänget i Breakfast Club medan de kränger småflaskor med Jägermeister åt företagsknudorna kring de timrade långborden. 70 spänn för 4 centliter, men då ingår ett läckert nyckelband.

Smaklösa, förväxta nöjesetablissemang är illdåd, och av dem har vi många exempel i den moderna historien, och de är i allmänhet förbundna med ett namn: Silja Line, Linstow, Marienlyst, Marina Plaza, Wallmans Salonger. Nu fogas ett nytt namn till raden: Lindvallen 2008.
(tack till OP)


Men jag tycker tyvärr ändå att det är rätt kul med After-Ski, trots allt. Det är något med kombinationen av öl, glädje, musik (nåja), inga pretentiösa elitister och så skidåkningen då som jag gillar. Se själv, bildbevis.



Mer bilder från Sälenresan

2008-01-18

Kerstins matblogg

Här kommer en skamlös puff för min mors matblogg. Det finns mycket gott att hitta där. Allt ifrån pressgurka till risgrynsgröt som vi skämtsamt brukar säga ...

Det som inte finns där kan man nog hitta genom att söka recept här.

2008-01-17

Bois trea i Allskånskan

Allskånskan är det inofficiella mästerskapet mellan skånska lag i Allsvenskan. En ganska glöttig grej alltså. Men det har inte hindrat mig från att lägga upp en sida med Allskånskan för alla år från Allsvenskan startade fram till och med 2007. Det finns också en ackumulerad lista över alla år som ser ut så här:


Landskrona BoIS hamnar på en hedrande tredje plats där alltså, tyvärr bakom de där onämnbara från norr om backarna.

De lag som någon gång fått äran att representera de skånska färgerna i Allsvenskan är:
* Malmö FF
* Landskrona BoIS
* Helsingborgs IF
* Trelleborgs FF
* IFK Malmö
* Stattena IF
* Råå IF

2008-01-14

Allers-sökning i firefox

I Firefox finns det längst upp till höger ett sökfält. Jag använder det oftast för att göra snabba google-sökningar; tryck ctrl+k (eller äpple+k), skriv sökfråga, return och svaret från google visas. Det är ganska lätt att göra en egen sökplugin för firefox. För äldre versioner av Firefox (och Mozilla och Netscape) gjorde man så här. Från firefox 2 kan man använda opensearch som har den stora fördelen att den också fungerar i ie7!
Jag tänkte göra ett enkelt exempel på hur det kan se ut att göra en opensearch-lösning för firefox. För att komplicera det lite, så vill jag först göra en "google anpassad sökmotor" för alla Allers-sajter, så att man snabbt i firefox sökruta kan söka genom alla webbplatser som "ägs" av Allers förlag. Resultatet blev den här sökmotorn.

För att få till en opensearch-lösning, så måste man skapa en xml-fil som beskriver url:er och parametrar. Den blev så här:


<OpenSearchDescription xmlns="http://a9.com/-/spec/opensearch/1.1/"
xmlns:moz="http://www.mozilla.org/2006/browser/search/">
<shortname>Allers Förlag</shortname>
<description>Allers alla webbplatser</description>
<inputencoding>UTF-8</inputencoding>
<image height="16" width="16"
type="image/png">http://www.onion.se/allers/a.png</image>
<url type="text/html" method="GET"
template="http://www.google.com/cse">
<param name="cx"
value="001564586590892008460%3Aemplvwqbk1q" />
<param name="sa" value="S%C3%B6k" />
<param name="cof" value="FORID%3A1" />
<param name="ie" value="utf-8" />
<param name="oe" value="utf-8" />
<param name="q" value="{searchTerms}" />
</url>
<moz:searchform>http://www.google.com/coop/cse?
cx=001564586590892008460:emplvwqbk1q</moz:SearchForm>
</opensearchdescription>


Jag la den filen åtkomlig via en webbserver (http://www.onion.se/allers/allers_osd.xml)

Det finns till slut ett sätt att låta webbläsaren automatiskt upptäcka en sök-plugin. Man lägger helt enkelt till följande kod inom <head>-noden i HTML-dokumentet:


<link href="http://www.onion.se/allers/allers_osd.xml" rel="search"
title="Allers förlag" type="application/opensearchdescription+xml">



Jag har lagt till just den koden här på bloggen, om du kör firefox så kan du klicka på "nerpilen" i sökrutan uppe till höger.
Du bör då kunna se det här:


Välj Lägg till "Allers förlag". Nu kan du söka bland allt innehåll i Svensk damtidning, MåBra, Laura och de andra Allers-sajterna.

2008-01-10

Per Gessle fy fan-club


Det var inte all musik 1981 som var bra :)

Jag minns inte hur många medlemmar det blev i klubben. Jag gissar på tre stycken. Och undrar vad vi fick för de tre kronorna? Det minns jag inte heller.